Sunday, April 6, 2014

ISPANAK BORANİ









YOGURTLU ISPANAK KAVURMASI


Cok hafif ve besleyici bir tarifim var. Soguk salata-meze olarak sofraya getirebileceginiz gibi makarna uzerinde sunum yapip ana yemek olarak tuketebilirsiniz. Isterseniz yogurda sarimsak koymadan boraniyi servis edebilirsiniz ya da ispanagi kavururken toz kirmizi biber kullanmayip daha beyaz ve yine de lezzetli bir borani elde edebilirsiniz.

MALZEMELER:


  • 1 kg. ispanak

  • 1-2 kuru sogan buyuklugune gore

  • yogurt 

  • sarimsak (kullanmayabilirsiniz)

  • 1 cay kasigi tuz

  • 1 cay kasigi kirmizi toz biber (kullanmayabilirsiniz) 

  • zeytinyag

  • yag-biber karisimi











YAPILISI:



  • Once zeytinyaginda sogani kavurup uzerine yikanip saplariyla beraber dogranmis ispanaklari ve tuzu ekliyoruz.

  • Ispanaklar sonunce tencerede bosluk acip toz biberi ilave ediyoruz ve kisa sure daha kavurup ocagi kapatiyoruz.

  • Sarimsakli yogurt hazirlayip kavrulmus ispanagi da yogurtla karistiriyoruz.

  • Son olarak yogurtlu ispanak kavurmamizi servis kabina alip kucuk bir tavada ya da cezvede hazirladigimiz yag-biber karisimini uzerinde gezdiriyoruz ve ispanak boranimiz hazir.

  • Yag-biber karisimi icin biraz zeytinyag ile kirmizi toz biberi (hatta bu karisima bazen biraz tereyag da ekliyorum) ocakta toz biber rengini verecek kadar kisa surede kavuruyoruz. 






No comments:

Post a Comment