Sunday, April 6, 2014

Anneannenin Elmalı Tartı



Annemin  elmalı  tartını   çok   seviyoruz. Yumuşak  ,  ağızda  dağılan  bir  lezzeti   var. Tarifi  paylaşmak istedim...

Malzemeler:

 8  adet tart kalıbı

Tart  Hamuru  Malzemeleri:

-3 yumurta

-150 gr tereyağı

-1  küçük  çay  bardağı  dolusu  şeker

-3 yemek kaşığı  dolusu katı  yoğurt

-1 paket kabartma  tozu

-1 paket  vanilya

-Kulak memesi  yumuşaklığında hamur elde edecek kadar  un

İç Malzemesi:

-8 adet orta  boy Amasya elması

-1   çay   bardağı  şeker

-1  tatlı  kaşığı tarçın

Süslemek İçin:

-Pudra  şekeri



Yapılışı:

-  Oda  sıcaklığında tereyağı ile  şeker , yumurta , kabartma  tozu  ve vanilyayı  iyice  karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi  kıvamında  hamur elde edin. Hamuru  buzdolabında  dinlenmeye  bırakın.



- Elmaların kabuklarını soyarak , minik parçalar halinde dilimleyin.Tencereye  şekerle  birlikte  elmaları koyup  , suyunu çekene  kadar  pişirin. 



-Hamurdan  cevizden  biraz  büyük parçalar  koparıp tart  kalıbı  büyüklüğünde  açın. Hamuru  tartın içine  yerleştirin. Elmalı içi  kalıplara  paylaştırın.



-Üzerine kafes  şeklinde süsleme yapın.





-Çiçek ve yaprak  motifi  ekleyin. 180 C  fırında 30   dakika  pişirin.



Afiyet  Olsun!










 

No comments:

Post a Comment