Sunday, May 11, 2014

Tavuklu Kavrulmuş Makarna Mantısı






Yalancı Mantı da diyebileceğimiz, ama aslında lezzeti göz önüne alındığında hiç de yalancı olmayan, yiyen herkesin çok sevdiği bir tarif var bugünün şansına. Hem yapılması da çok pratik, hem yemesi pek güzel. Güzel derken, sizin gününüz nasıl sahi? Umarım çok iyi başlamıştır ve öyle de devam eder :)


Malzemeler:

- 1 su bardağı tam buğday burgu makarna

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet kemikli tavuk baget

- 1 adet küçük boy kuru soğanın yarısı

- tuz

Yoğurt Sos İçin:

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 diş sarımsak

- tuz


Yapılışı: Derin bir tencereye tavuk baget, yarım soğan ve tuz alınarak üzeri geçecek kadar su eklenir ve tavuk pişene kadar haşlanır. Tavuk haşlanınca suyu süzülür, eti de çok küçük olmayacak şekilde didiklenir. Yayvan bir pilav tenceresinde makarnalar 1 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar kavrulur. Makarnaların rengi değişmeye başladığında üzerini geçecek kadar tavuk suyu ilave edilerek suyunu çekene kadar kaynatılır. Makarnalar suyunu çekip piştiğinde de servis tabağına alınarak üzerine didiklenmiş tavuk etleri serpiştirilir. Yoğurt sos hazırlanarak üzerine dökülür ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ kızdırılarak  üzerinde gezdirilir.

No comments:

Post a Comment