Gül Tatlısı, Gül Tatlısı Tarifi İrmikli Gül Tatlısı Tarifi Gül Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, gül tatlısı tariflerim, gül tatlısı irmikli, gül tatlısı nasıl yapılır, yemek tarifleri, misyemek, oktay usta gül tatlısı tarifi, gül tatlısı tarifi oktay usta,tatlılar, tatlı tarifleri, tatlı çeşitleri, irmikli gül tatlısı tarifi, gül tatlısı yapılışı, gül tatlısı pişirmek.
Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı irmik
- Bir su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı margarin yağı
- Bir su bardağı yoğurt
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
- Üç su bardağı su
- Üç su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı
Ceviz dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru düz şekilde açın.
Su bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesin.
Kesilen dairelerin 3 tanesini yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo yapın.
Ruloyu bir bıçakla ortadan ikiye keserek iki tane gül elde edin.
Şerbetini hazırlayın.
Soğuyan tatlıya sıcak şerbeti dökerek daha iyi çekmesini sağlayın.
Bu konu hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz kaliteli bir site : İRMİKLİ TATLI
No comments:
Post a Comment