Sunday, November 10, 2013

tatli tarifleri irmikli

Merhaba degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün tatli tarifleri irmikli yazisini yayinlamaya karar verdik.


Gül Tatlısı, Gül Tatlısı Tarifi İrmikli Gül Tatlısı Tarifi Gül Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi, gül tatlısı tariflerim, gül tatlısı irmikli, gül tatlısı nasıl yapılır, yemek tarifleri, misyemek, oktay usta gül tatlısı tarifi, gül tatlısı tarifi oktay usta,tatlılar, tatlı tarifleri, tatlı çeşitleri,  irmikli gül tatlısı tarifi, gül tatlısı yapılışı, gül tatlısı pişirmek. 






Gül Tatlısı Tarifi


Malzemeleri:


  • Bir su bardağı irmik

  • Bir su bardağı sıvıyağ

  • Yarım su bardağı margarin yağı

  • Bir su bardağı yoğurt

  • Kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

  • Ceviz

Şerbet İçin  


  • Üç su bardağı su

  • Üç su bardağı şeker

  • Yarım limon suyu



Yapılışı 


Ceviz dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.


Hamuru düz şekilde açın.


Su bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesin.



Kesilen dairelerin 3 tanesini yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo yapın. 


Ruloyu  bir bıçakla ortadan ikiye keserek iki tane gül elde edin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Şerbetini hazırlayın.


Soğuyan tatlıya sıcak şerbeti dökerek daha iyi çekmesini sağlayın. 







Bu konu hakkinda daha detayli yazi inceleyebileceginiz kaliteli bir site : İRMİKLİ TATLI

No comments:

Post a Comment