Sunday, February 9, 2014

3 malzemeyle yapılan Sütlü Tatlılar

Merhabalar sevgili site takipçilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün 3 malzemeyle yapılan Sütlü Tatlılar yazisini yayinlamaya karar verdik.


3 malzemeyle yapilan sutlu tatlilar 1






                                           MUZLU MISIR GEVREKLİ SÜTLÜ TATLI


    


            MALZEMELER


  • 3.5 su bardağı süt

  • 1 küçük çay bardağı şeker

  • 1      "      çay bardağı un

  •  2 silme çorba kaşığı nişasta

  • Yarım çorba kaşığı tereyağ

  • 1 kase mısır gevreği

  • 2-3 adet muz

  • Yarım paket krem şanti

  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi

           YAPILIŞI


  • 3 Bardak sütü,unu,şekeri,nişastayı iyice karıştırıp ocağa alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocağı kapatalım.Yağı ilave edip eriyene kadar karıştıralım.

  • Muhallebi hafif ılınınca yarım bardak sütle çırparak hazırladığımız krem şantiyi muhallebiye ilave edelim.

  • Mısır gevreğinide ilave edip buzdolabında yarım saat bekletelim.

  • İstediğimiz bir kalıbı aliminyum folyo veya streç filmle kaplayalım.

  • Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba dolduralım.Üzerine muz dilimlerini yerleştirin.Üzerine kıyılmış fındık veya ceviz serpip kaşığın tersiyle düzeltelim.Kalıbı buzluğa koyup 1 saat bekletelim.

  • Buzluktan çıkarıp folyo yardımı ile ters yüz ederek düz bir tabağa alalım. Dikkatlice folyoyuda tatlının üzerinden çıkaralım.

  • Tatlımızın üzerinie rendelenmiş çikolata ve muz dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.

  • Dilerseniz muhallebiyi muzlu pudigle 2.5 bardak süt kullanarakta hazırlayabilirsiniz.








           





Share this article :





Bu makale hakkinda daha fazla bilgi bulabileceginiz degerli bir kaynak : çilek soslu muhallebi

No comments:

Post a Comment