Bu yıl bahar biraz nazlı geliyor ve gelirken de soğuklar kendini son kez hissettiriyor. Soğuk kıştan ılık bahara geçerken misafirlerime bahar tatlarıyla dolu bir sofra hazırladım. Neşeli, bol sohbetli bahar yemeğimize Yüksük Çorbası ile başladık; çiğ köfte ve salatalarla devam ettik. Çeşitli zeytinyağlı, meze, salata, geleneksel sıkma ve sac böreği, İtalyanların pizzası tuzlu yiyeceklerimiz olarak masamızda yer aldı. Tatlılarımız bahar çiçeklerini andıran cıvıl cıvıl renkli çikolatalarla yapılan lolipop çiçekler, içi çilekli kuzu pasta, bahar meyveleriyle soslu irmikli güller, çikolata sevenlere altı bitter çikolatalı brownieli cheesecake ve karadut dolu mor makaronlardı.
BAHAR YEMEĞİ MENÜMÜZ
ÇORBA
Yüksük Çorbası
SALATA ve MEZELER
Mısır Ekmeği
Çiğ Köfte ve Tahin Salatası
Karnabahar Salatası
Narlı ve Pancarlı Yeşil Salata
Yoğurtlu Patatesli Salatalık
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
SICAK TUZLULAR
Sıkma
Ispanaklı Sac Böreği
Patlıcanlı Pizza
Sucuklu Sosisli Pizza
PASTA ve TATLILAR
Çikolata Lolipop Çiçekler
Kuzu Pasta
Brownie Cheesecake
Meyveli Soslu İrmikli Güller
Karadutlu Makaronlar
*Eksik tarifleri en kısa zamanda ekleyeceğim.
No comments:
Post a Comment